Privacy en persoonsgegevens

Wij informeren je graag over de verwerking van je persoonsgegevens. Je privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om je gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij gegevens ontvangen gebruiken en opslaan kun je dit nalezen hier nalezen.
Je persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg te kunnen verlenen. Het verwerken van je gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. Je gaat met die opslag (verwerking) akkoord door zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.

Zo gaan wij met je persoonsgegevens om:

Je persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat we goede zorg aan je kunnen verlenen.
Je gegevens geven wij alleen aan derden door als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen zij die vooraf aan jou.
Je gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst. (WGBO)
Je kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuur daarvoor een schriftelijk verzoek.
Als je vindt dat de gegevens die wij van je hebben opgeslagen niet correct zijn, mag je ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.
Je kunt ons vragen om persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan jou verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan wij in dat geval je gegevens op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.
Je kunt je toestemming tot verwerking van de persoonsgegevens intrekken. We kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan je gegevens in dat geval op in een inactief archief.
• Je kunt bezwaar maken als je het niet eens bent met de manier waarop wij je persoonsgegevens verwerken.
• Je krijgt van ons bericht als er iets mis is gegaan met je persoonsgegevens.
• Je gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goed zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
• Bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.