Over ons

Over Nicolien

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in 1986  op de afdeling Dermatologie van het toenmalige AZU, nu UMCU als dermatologisch verpleegkundige en later als teamleider werkzaam geweest.

In 1994 heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik  als verpleegkundige op de polikliniek dermatologie en flebologie bij het Medisch Centrum in Utrecht gaan werken.  Daar werden dagelijks mensen aan hun spataderen behandeld. Ik assisteerde  de arts en de plastisch chirurg bij diverse ingrepen. Daarnaast werkte ik zelfstandig op de verbandenpoli/open benenpoli. Een heel leerzame en vormende periode waarin ik besloot om de opleiding tot huid- en oedeemtherapie te volgen.

Ik heb in de loop der jaren  heel wat zwachtel-kilometers gemaakt en ik kan met gepaste trots zeggen dat de patiënten die door mij gezwachteld worden erg tevreden zijn. Al sinds 1985 behandel ik open benen en leg ik verbanden aan. Ondertussen heb ik een geheim wapen, waardoor mijn verbanden niet afzakken en  comfortabel zitten. Hierdoor is het mogelijk om snel het gewenste resultaat te behalen.

Patiënten die ik ook vaak zwachtel zijn vrouwen die behandeld zijn, of nog in het behandeltraject zitten voor borstkanker. Helaas een veel voorkomende ernstige aandoening bij de vrouw en heel soms ook de man.  Deze patiënten zijn enorm dankbaar voor de behandeling en de adviezen. Tijdens of na een intensieve medische behandeling is het fijn om door een (ervaren) therapeut behandeld te worden die uit veel ervaring en kennis kan putten. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om iets te kunnen betekenen voor deze speciale groep patiënten.

Een andere behandeling, waar ik ondertussen al jarenlange ervaring mee heb is de acne behandeling. Vooral voorkomend bij jongens en meisjes in de puberteit, maar ook oudere mensen kunnen er mee te maken hebben.

foto van Nicolien Brouwer

Huidtherapie is een mooi beroep, in 2018 hebben we het 40 jarig bestaan gevierd.

Ik ben trots  op mijn vak! Het geeft mij veel voldoening dat ik mensen kan helpen.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat een standaard behandeling niet bestaat. Ieder mens is uniek en krijgt  een behandeling op maat.

Over Suzan

In juli 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb ruim 2 jaar in loondienst gewerkt in een praktijk voor huid- en oedeemtherapie in Tilburg en Etten-Leur.
Daarna ben ik in maart 2013 als ZZP-er begonnen in een praktijk voor huid- en oedeemtherapie in Vianen en Leerdam. Vanaf april 2018 werk ik ook bij Nicolien in de praktijk.
Het medische karakter van de praktijk van Nicolien spreekt mij erg aan. Ik heb veel ervaring en affiniteit met oedeemtherapie, wondzorg en aanmeten van steunkousen. Mijn affiniteit met wondzorg vloeit voort in het voorzitterschap van de expertgroep wond van onze beroepsvereniging.
Daarnaast voer ik ook cosmedische behandelingen uit voor acne, overbeharing, littekens en huidverbetering.
Het leukste aan dit beroep vind ik om mensen blij te kunnen maken met een mooie, gezonde huid. De huid is immers het eerste wat de buitenwereld ziet. Het is dan ook erg dankbaar werk.