Huidtherapeuten

Nicolien

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in 1986  op de afdeling Dermatologie van het toenmalige AZU, nu UMCU als dermatologisch verpleegkundige en later als teamleider werkzaam geweest.

In 1994 heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik  als verpleegkundige op de polikliniek dermatologie en flebologie bij het Medisch Centrum in Utrecht gaan werken.  Daar werden dagelijks mensen aan hun spataderen behandeld. Ik assisteerde  de arts en de plastisch chirurg bij diverse ingrepen. Daarnaast werkte ik zelfstandig op de verbandenpoli/open benenpoli. Een heel leerzame en vormende periode waarin ik besloot om de opleiding tot huid- en oedeemtherapie te volgen.

Ik heb in de loop der jaren  heel wat zwachtel-kilometers gemaakt en ik kan met gepaste trots zeggen dat de patiënten die door mij gezwachteld worden erg tevreden zijn. Al sinds 1985 behandel ik open benen en leg ik verbanden aan. Ondertussen heb ik een geheim wapen, waardoor mijn verbanden niet afzakken en  comfortabel zitten. Hierdoor is het mogelijk om snel het gewenste resultaat te behalen.

Patiënten die ik ook vaak zwachtel zijn vrouwen die behandeld zijn, of nog in het behandeltraject zitten voor borstkanker. Helaas een veel voorkomende ernstige aandoening bij de vrouw en heel soms ook de man.  Deze patiënten zijn enorm dankbaar voor de behandeling en de adviezen. Tijdens of na een intensieve medische behandeling is het fijn om door een (ervaren) therapeut behandeld te worden die uit veel ervaring en kennis kan putten. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om iets te kunnen betekenen voor deze speciale groep patiënten.

Een andere behandeling, waar ik ondertussen al jarenlange ervaring mee heb is de acne behandeling. Vooral voorkomend bij jongens en meisjes in de puberteit, maar ook oudere mensen kunnen er mee te maken hebben.

Huidtherapie is een mooi beroep, in 2018 hebben we het 40 jarig bestaan gevierd.

Ik ben trots  op mijn vak! Het geeft mij veel voldoening dat ik mensen kan helpen.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat een standaard behandeling niet bestaat. Ieder mens is uniek en krijgt  een behandeling op maat.

Joyce

Mijn naam is Joyce Le Mat – Schep, 25 jaar oud en sinds augustus 2019 kun je mij tegen komen als huidtherapeut bij Brouwer Huid- en Oedeemtherapie.

In juli 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht opleiding Huidtherapie. Binnen de opleiding heb ik veel theoretische- en praktische kennis opgedaan. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe periode waarin ik deze kennis in de praktijk mag brengen en ervaring mag opdoen bij Nicolien. De komende tijd blijf ik door het bijwonen van congressen en na-scholingen up to date, de recentste ontwikkelingen gaan niet aan mijn neus voorbij.

Wat mij erg aanspreekt is dat het behandel proces bij iedere patiënt anders is. Het opstellen van een behandelplan en het uitvoeren hiervan kan soms een uitdaging zijn.

Ik krijg veel voldoening op het moment dat de patiënt door mijn zorg beter kan omgaan met de huidaandoening.

Ik kijk er naar uit om jou tegen te komen in de praktijk